Hustopečská Mandlárna
Kdyby nebylo jediných mandloňových sadů střední Evropy, které se hrdě rozprostírají na svazích jihomoravských Hustopečí, nebylo by ani Hustopečské mandlárny. Krása, neobvyklost a dlouhá staletí stará historie těchto sadů - to byly podle Kateřiny Kopové, zakladatelky společnosti, hodnoty, které si zasloužily být šířeny i mimo město Hustopeče. Dlouhá léta si byla Kateřina vědoma nejen unikátnosti mandloňových sadů, ale i existence výborného hustopečského destilátu, o jehož specifickou chuť se právě mandle postaraly. Pracovní zvraty jakoby šly novému osudu naproti a urychlily cestu za legalizací Mandlovky, šíření slávy sadů i celého města.
Aby náš záměr nebylo tak jednoduché zrealizovat, Hustopečská mandlárna se chtěla ze skořápky vyklubat na podzim roku 2012, kdy propukla ona nešťastná metanolová aféra. V době prohibice začne v oblasti tvrdého alkoholu podnikat jen blázen anebo Moravák. Na legalizaci oblíbeného alkoholického nápoje, který se v Hustopečích pije z domácích zdrojů už více jak 15 let, si naše společnost nemohla naplánovat lepší dobu. Zpočátku bláznovsky se jevící nápad však velice brzy poukázal na to, že se lidé více zajímají o složení alkoholu, který konzumují, a dokáží ocenit jeho kvalitu. Mandlovku s kolkem přes hrdlo si tak najednou začali rádi odvážet jako vzpomínku na město Hustopeče nejen turisté, ale s radostí Mandlovkou začali obdarovávat své přátele také hustopečští obyvatelé.
Jsme pyšni, že Mandlovka, kterou pečlivě připravujeme podle originální receptury bývalého správce mandloňových sadů Rudolfa Poslušného, dnes patří mezi velmi oblíbené regionální alkoholické nápoje, které lze na jižní Moravě ochutnat.
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem