Velká dárková kolekce - Palírna Radlík
Luxusní kolekce 14 degustačních vzorků z Palírny Radlík.
V prodeji pouze 500 kusů!
Kolekce obsahuje 14 pečlivě vybraných degustačních vzorků rukodělných destilátů v luxusní ručně vyráběné krabici potažené plátnem.
Vedle produktů oceněných na soutěžích u nás i v zahraničí nabízíme i limitky a speciality jako je například malinovice, bezinkovice, kdoulovice, mirabelkovice a višňovice. Kromě klasických čirých pálenek jsou zde zařazeny i ty, které uzrály v našich malých dubových sudech.
Soubor poskytuje možnost prozkoumat bohatost škály ovocných destilátů v té nejvyšší kvalitě. Objevujte skrytou duši ovoce!
Kolekce obsahuje:
- Malinovice – naprostý unikát připravený z malinového kvasu nikoliv jako průtahový destilát macerací malin v lihu; v lahvičce je cca 0,5 kg malin
- Jablkovice, Dubový sud – stříbro San Francisco World Spirits Competion
- Slivovice, odrůda Karlátka – původní odrůda vysazována od doby Karla IV, z toho vznikl i její název
- Vínovice – destilát z vinných hroznů, který získal celou řadu ocenění na soutěžích San Francisco World Spirits Competion, Flora košt Olomouc, Jelínkův Vizovický košt
- Vínovice, Dubový sud – stříbro San Francisco World Spirits Competion
- Hruškovice, Dubový sud – blend odrůd Lucas, Clappova a Williams, vítěz kategorie Flora košt Olomouc
- Bezinkovice – netypický destilát se silnou chutí a vůní, stříbro San Francisco World Spirits Competion
- Kdoulovice – kvasný destilát z netypického ovoce vyráběný ve velmi limitovaných sériích
- Jablkovice, odrůda Melrose – chuťový profil připomínající panenská jablíčka
- Meruňkovice, odrůda Velkopavlovická – v chuti připomíná meruňkový džem s jemnýn nádechem pecky
- Višňovice – čím dál tím vzácnější destilát vyráběný v limitovaných sériích
- Třešňovice – jemný aromatický destilát naročný na přípravu (odpeckování, odšťopkování, kvašení ve vinifikátorech s regulací teploty, vícestupňová destilace)
- Hruškovice – blend odrůd Clappova a Williams
- Mirabelkovice – vyráběná z divokých slivoní, vítěz kategorie Flora Košt Olomouc
Doplňkové parametry
Kategorie: | Dárky |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Objem: | 14x 0,05l |
Obsah alkoholu: | 43 - 45% |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Palírnu Radlík jsme založili jako pěstitelskou pálenici v roce 1998 a od roku 2001 máme i koncesi na ovocný lihovar. Byla to však spíše hobby záležitost, neboť na mafiánském trhu přesyceném miliony litrů nezdaněného lihu jsme nechtěli působit.
Teprve po metanolové aféře se vytvořily podmínky pro solidní podnikání. Následně se nám podařilo přikoupit okolní zdevastované stavby a v roce 2018 jsme palírnu významně rozšířili a modernizovali. Tentokrát jsme do tradiční technologie zakomponovali i řadu vlastních inovací, které nám umožňují lépe autorsky ovlivňovat tvorbu produktu.
Na základě dvacetileté zkušenosti jsme navrhli originální destilační aparaturu, která nám plně umožňuje přizpůsobit se charakteru ovoce, vytvářet nejjemnější destiláty a přitom zachovat plnost ovocných vůní a chutí.
Nestačí množství čidel v aparatuře, ale po kapkách ochutnáváme a řídíme destilaci. Každá šarže je následně senzoricky laděna mistrem destilatérem.
Nové destilační zařízení bylo vyrobeno dle našeho originálního návrhu. Srdcem je dvoukotlová aparatura skládající se ze surovinového kotle o objemu 400 litrů a druhého, tj. rektifikačního kotle, na 200 litrů. Zvláštností je, že druhý kotel je opatřen rektifikační nástavbou o třech patrech, ve kterých při jejich uzavření dochází prakticky k opakovanému pálení. Pokud jsou tedy patra otevřená, je destilát pálen dvakrát, pokud všechna uzavřeme, pálíme 5krát. Zařízení umožňuje destilatérovi otevíráním pater měnit v průběhu pálení parametry destilace, a tak citlivě reagovat na charakter destilátu, který se v průběhu pálení mění. Vybrané frakce můžeme navíc upouštět do zásobníku, ze kterého je opět přečerpán do druhého kotle a opakovaně přepálit.
Další inovací je, že v druhém kotli je klasický plynový atmosférický hořák nahrazen infračerveným zářičem, který umožňuje citlivější regulaci ohřevu, a tak lepší oddělení frakcí.
Tento způsob umožňuje vytvořit destilát, který je podstatně jemnější, ale plně si zachovává maximum typického ovocného charakteru.
Druhým destilačním zařízením je menší aparatura, která umožňuje kompletní hlídání teplot páry, vody, destilátu, deflegmace, tlaku, bohatosti aroma a jejich přesné nastavení na LCD dotykové obrazovce, včetně zápisu historie destilace k další analýze. Toto aparatura je vybavena i aroma košem v parním dómu pro maceraci bylinek atd.
Toto zařízení používáme pro některé speciality a průtahové destiláty.