Ullersdorf Zlatá Hruškovice 48%
Koňakové tóny v chuti i vůni s nasládlým hruškovým aromatem.
Hruškovice z odrůdy Williamsova máslovka je díky nezaměnitelnému aromatu a výrazné hruškové chuti jednou z nejvyhledávanějších ovocných pálenek. Tyto vlastnosti jsou natolik vyjímečné, že je velmi složité je ještě vylepšit a posílit. Nám se to však myslím podařilo. Aby nebylo zastřeno nebo překryto jedinečné aroma této skvostné hruškovice, byly ke zrání použity sudy po koňaku a doba ležení byla oproti jiným ovocným destilátům zrkácena na jeden rok.
Výsledkem je světle zlatavý destilát o lihovitosti 48 % s intenzivním nasládlým hruškovým aroma. Koňakové tóny v chuti i vůni podpořily a zvýraznily žádoucí vlastnosti. Přes obavy je i tento destilát z naší produkce zrající v sudech lepší a rafinovanější než "bílý" originál. I zde však platí pravidlo - ne každý sud se hodí ke každé pálence.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Destiláty |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Objem: | 0,5l |
Obsah alkoholu: | 48% |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.
V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.