Ullersdorf Ořechovka 35%

Neohodnoceno

Smolně tmavý likér vyrobený ze zelených ořechů.

Dostupnost Skladem
Kód: 972
448 Kč
Ullersdorf Ořechovka 35%
Neohodnoceno

Ořechovka je smolně tmavý likér vyrobený ze zelených ořechů, který má v našich zemích velkou tradici. Do ořechového macerátu je přidávána směs koření a cukru, které dávají nápoji typickou sladcehořkou muškátovou chuť. Likér se vyznačuje příznivým vlivem na zažívání. Výroba jesenické ořechovky o lihovitosti 35 % trvá přes třicet dní a poté likér zraje alespoň další rok v nerezových nádržích. Vzniká tak ořechovka ojedinělé kvality, plného aroma s množstvím vanilkové, skořicové a ovocné dochuti.

První ořechovka z naší produkce byla vyrobena z plodů stoletého ořechu rostoucího v zahradě maršíkovské výrobny Likérky a destilerie Ullersdorf.

Doplňkové parametry

Kategorie: Likéry
Hmotnost: 1 kg
Objem: 0,5l
Obsah alkoholu: 35%
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.

Používáme ověření věku Adulto