Ullersdorf Malinový geist 45%
Tradiční destilát ze směsi lesních a domácích malin.
Tradiční destilát ze směsi lesních a domácích malin se vyráběl v podhůří Jeseníků od nepaměti. Nezaměnitelná, jemná, velmi příjemná vůně vznikající při pozvolné jednorázové destilaci malinového kvasu s nejjemnějším lihem Vám navodí pocit procházky po prosluněných letních jesenických pasekách.
Aby veškeré chuťové i vonné vlastnosti tohoto bohatého destilátu naplno vynikly, připravili jsme jej v decentní lihovitosti 45 %. Doušek malinového geistu Ullersdorf Vám zpříjemní okamžik před jídlem a splní se ctí i roli tzv. „šláftruňku“, tedy kapky alkoholu na dobré spaní.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Destiláty |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Objem: | 0,5l |
Obsah alkoholu: | 45% |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.
V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.