Ullersdorf likér Ullersdorf 35%
Lázeňský nápoj s nízkým obsahem cukru a vysokou aromatičností.
Lázeňský likérový nápoj Ullersdorf je skutečnou zvláštností mezi nápoji tohoto typu. Elixír o síle 35 % má nízký obsah cukru a vysokou aromatičnost. Je orientován na jiné než digestivní účinky, složení jeho drog je spíše antidepresivní a zklidňující. Zároveň jsou tyto byliny (mateřídouška, mařinka, levandule...) silně aromatické a společně vytvářejí dojem intenzivní bylinné luční vůně.
Už jen tento aromatický zážitek má klidnící účinek a navozuje pohodovou lázeňskou atmosféru počátku 20. století. Jedná se o první bylinný alkoholický nápoj naší likérky. Byl vyvinut v roce 2011 ve spolupráci s losinskými termálními lázněmi.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Likéry |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Objem: | 0,5l |
Obsah alkoholu: | 35% |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.
V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.