Ullersdorf Jablečná Brandy 7 let - 45%
Ušlechtilá brandy zrající v dubových sudech. Číslované lahve, kterých se vyrobilo pouze 600 kusů!
Jedná se o druh brandy, která se vyrábí skladováním a úpravou jablečného destilátu. Na rozdíl od francouzského příbuzného se naše Jesenická jablečná brandy vyrábí jednokotlovou destilací zkvašených jablek místních odrůd. Je skladována v současné šarži pět let v dubových sudech po likérovém víně Madeira a upraven macerací nepatrného množství koření.
Výsledný produkt má pak typickou tmavě zlatou barvu, bohaté jablečné aroma s dochutí jader a vanilky. Na rozdíl od francouzských výrobků má Jesenická jablečná brandy lihovitost 45 %. Od roku 2014 je každoročně upravena a uskladněna várka jablečné pálenky, z níž se po třech letech stane postupným zráním a přeměnou chutí prvotřídní calvados.
Od roku 2016 se mohou zákazníci každoročně těšit na 600 lahví tohoto lahodného nápoje. Od roku 2020 je k dispozici Jesenická jablečná brandy pětiletá.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Destiláty |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Objem: | 0,5l |
Obsah alkoholu: | 45% |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.
V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.