Ullersdorf Altvater 45%
Originální bylinný likér z Jesenických hor, který si vás získá.
Bylinný likér Altvater je zosobněním jesenických hor. Sladký a 45 % silný nápoj na Jeseníky odkazuje svým názvem (Altvater je německá obdoba názvu Praděd – nejvyšší hory Jeseníků) a použitím zdejšími Němci hojně pěstovaných bylin, např. anděliky. Altvater začala vyrábět firma Siegfried Gessler z Krnova již v roce 1878.
Pro svoji kvalitu, osobitou chuť a vůni se mu dostalo nejen světové proslulosti, ale především hojné nápodoby ze strany konkurence. Jeho originální receptura byla nalezena v archivu firmy Gessler a obnovena včetně dnes u žaludečních likérů málo užívané poměrně vysoké lihovitosti. Zlatavý nápoj s emblémem dobrého ducha Jeseníků si vás svými ryzími vlastnostmi utvářenými po více jak sto let zcela získá.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Likéry |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Objem: | 0,5l |
Obsah alkoholu: | 45% |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
V každé zemi a v každém oboru se po určitém čase vytvoří skupina vizionářů-výrobců, kteří se snaží svůj produkt povznést na zvláštní kvalitativně vytříbenou úroveň. Udělat z něj prostě legendu. V českých zemích má bohatou tradici výroba ovocných destilátů. Teprve v posledních několika letech se začínají objevovat menší výrobci, kteří chtějí této bezesporu nejkvalitnější a organolepticky nejpříznivější formě alkoholu navrátit ztracenou pověst. Povznést ji na úroveň ryzích a dnes legendárních alkoholických nápojů, které budou moci stát vedle produktů svého druhu francouzských, španělských, skotských, irských atd. Také Ullersdorf se chce zařadit po jejich bok.
V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.