TREBITSCH Rum Finish Blended Whisky 40%
Pečlivý výběr z kvalitních whisky. Zraje nejprve v dubových sudech a následně dozrává v sudech po rumu z Nicaragui.
Staření whisky v sudech po rumu je mezi výrobci finishů velmi oblíbené. V Třebíči používají k dozrávání originální sudy po rumu z Nikaraguy a Portorika. Tyto kvalitní sudy předávají chuť rumu whisky velmi rychle a zpravidla stačí, aby v nich zůstala uložena 4–6 měsíců. Výsledek? Lahodná chuť, kde si každý znalec whisky a milovník rumu přijde na své.
Chuť: rumovo-punčová nasládlá, čokoláda, vanilka
Vůně: karibský rum, sladké mandle, mléčná čokoláda
Barva: jantarově hnědá
Doplňkové parametry
Kategorie: | Whisky |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Obsah alkoholu: | 40% |
Objem: | 0,5l |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Krátce o TREBITSCH WHISKY
Náš příběh se začal psát teprve před několika lety, ale jeho kořeny sahají hluboko do minulosti. Historický odkaz je patrný už ze samotného názvu TREBITSCH, který připomíná známý židovský rod Trebitsch i označení našeho domovského města v rakousko-uherských mapách.
Výroba Trebitsch Whisky od začátku byla dobrodružstvím. Naši první whisky jsme uložili do sudů v roce 2015. V dalších letech se nám podařilo naplnit sudy značným množstvím spiritu. Do rozvoje firmy a obchodní expanze jsme investovali velké úsilí i finance a získali jsme tisíce spokojených zákazníků v České republice i zahraničí. Ne nadarmo se však říká, že žádný učený z nebe nespadl. Ve světě startupů to platí dvojnásob a tzv. faily jsou v něm běžnou praxí.
Ani nám se nevyhnuly a dnes jsme za ně rádi. Po úspěšném překonání koronavirové pandemie jsme přistoupili ke kompletní změně obchodní strategie a v roce 2021 i k radikální proměně vnitřní struktury společnosti Česká Whisky, která Trebitsch Whisky vyrábí.
Trebitsch 2.0
Rok 2021 se stal zásadním milníkem. Příběh Trebitsch Whisky se zcela bez nadsázky v tomto bodě rozdělil na „před“ a „po“. Po personální obměně jsme s nástupem nového master distillera začali psát nové kapitoly naší budoucnosti.
Každý z týmu by si nyní zasloužil vlastní pozornost, ale tu největší je třeba věnovat tvůrci nové Trebitsch Whisky, Jánu Balogovi.
Prakticky celý svůj profesní život strávil v lihovarnictví. Jako vystudovaný technolog začínal v lihovaru v Kralupech nad Vltavou. Jeho další cesta pak vedla přes Rudolfa Jelínka až k práci pro společnost Heineken v Egyptě. Dále působil jako externí poradce technologických startupů v USA, Chile, Srbsku, Bulharsku, Polsku a dalších zemích. Když dostal příležitost vytvořit si v České Whisky všechno po svém, neváhal.