Radlík Whisky – “The First One” – Chocolate Malt, číslo 22

Neohodnoceno

Single cask whisky z praženého čokoládového sladu. Jedná se o experimentální šarži.

Dostupnost Skladem
Kód: 72/656
1 990 Kč
Radlík Whisky – “The First One” – Chocolate Malt, číslo 22
Neohodnoceno
Radlik Whisky The First One Chocolate Malt
Novinka

Single cask whisky z praženého čokoládového sladu. Jedná se o experimentální šarži. Díky reakcím na její specifickou chuť připomínající Kofilu v tekuté variantě jsme se rozhodli ji nechat zrát samostatně a nezcelovat s ostatními.

 

Skladem pouze jediné číslo 22!

Prodej číslovaných lahvích o objemu 0,2 l.

Velikost edice je 370 kusů.

Doplňkové parametry

Kategorie: INVESTIČNÍ LAHVE / LIMITOVANÉ EDICE
Hmotnost: 1 kg
Objem: 0,2l
Obsah alkoholu: 45%
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Palírnu Radlík jsme založili jako pěstitelskou pálenici v roce 1998 a od roku 2001 máme i koncesi na ovocný lihovar. Byla to však spíše hobby záležitost, neboť na mafiánském trhu přesyceném miliony litrů nezdaněného lihu jsme nechtěli působit.

Teprve po metanolové aféře se vytvořily podmínky pro solidní podnikání. Následně se nám podařilo přikoupit okolní zdevastované stavby a v roce 2018 jsme palírnu významně rozšířili a modernizovali. Tentokrát jsme do tradiční technologie zakomponovali i řadu vlastních inovací, které nám umožňují lépe autorsky ovlivňovat tvorbu produktu.

Na základě dvacetileté zkušenosti jsme navrhli originální destilační aparaturu, která nám plně umožňuje přizpůsobit se charakteru ovoce, vytvářet nejjemnější destiláty a přitom zachovat plnost ovocných vůní a chutí.

Nestačí množství čidel v aparatuře, ale po kapkách ochutnáváme a řídíme destilaci. Každá šarže je následně senzoricky laděna mistrem destilatérem.

Nové destilační zařízení bylo vyrobeno dle našeho originálního návrhu. Srdcem je dvoukotlová aparatura skládající se ze surovinového kotle o objemu 400 litrů a druhého, tj. rektifikačního kotle, na 200 litrů. Zvláštností je, že druhý kotel je opatřen rektifikační nástavbou o třech patrech, ve kterých při jejich uzavření dochází prakticky k opakovanému pálení. Pokud jsou tedy patra otevřená, je destilát pálen dvakrát, pokud všechna uzavřeme, pálíme 5krát. Zařízení umožňuje destilatérovi otevíráním pater měnit v průběhu pálení parametry destilace, a tak citlivě reagovat na charakter destilátu, který se v průběhu pálení mění. Vybrané frakce můžeme navíc upouštět do zásobníku, ze kterého je opět přečerpán do druhého kotle a opakovaně přepálit.

Další inovací je, že v druhém kotli je klasický plynový atmosférický hořák nahrazen infračerveným zářičem, který umožňuje citlivější regulaci ohřevu, a tak lepší oddělení frakcí.

Tento způsob umožňuje vytvořit destilát, který je podstatně jemnější, ale plně si zachovává maximum typického ovocného charakteru.
Druhým destilačním zařízením je menší aparatura, která umožňuje kompletní hlídání teplot páry, vody, destilátu, deflegmace, tlaku, bohatosti aroma a jejich přesné nastavení na LCD dotykové obrazovce, včetně zápisu historie destilace k další analýze. Toto aparatura je vybavena i aroma košem v parním dómu pro maceraci bylinek atd.

Toto zařízení používáme pro některé speciality a průtahové destiláty.

Používáme ověření věku Adulto