Little Urban Sloe Gin - 29%
Likér hutné konzistence na chuti mísí jalovcové aroma a chuť jalovce je výrazně ovlivněna trpkostí trnky.
Trnka (angl. Sloe) jako symbol přechodu podzimu do zimy, pro svoji trpkost nijak oblíbený plod je základní ingrediencí Sloe Ginu. Sloe gin je vlastně při důsledném dodržování názvosloví likér postavený na základu Ginu.
V Little Urban London Dry Ginu macerujeme trnky, které sami sbíráme po prvních mrazech. Po více jak třech měsících macerace vylisujeme temně červený nektar plný typické chutě ginu a i nezaměnitelné trpkosti. Ta je zjemněna opatrným přidáním cukru do likéru, který je v zemích britského království velmi oblíben především v chladnějších měsících. Tehdy se pije jako likér nebo i jako součást míchaných nápojů.
Little Urban Sloe Gin je připraven v objemu alkoholu 29%.
Složení: voda, líh, macerát trnek, průtahový destilát jalovce a dalších bylin
Doplňkové parametry
Kategorie: | London Dry Gin |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Objem: | 0,5l |
Obsah alkoholu: | 29% |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Společnost Little Urban Distillery nechce vytvářet nebo třeba jen deklarovat nějaké „vyšší“ poslání. Naší vizí je vyrábět produkty, za které se nebudeme stydět, které lidé budou znát a budou jim chutnat. Chceme předkládat zážitky v různých podobách. Chceme být prosperující společnost a také společnost, o které se ví, že je důvěryhodná a váží si všech svých partnerů.
Snažíme se dát pojmu „řemeslo, řemeslný“ jeho původní hodnotu. Ne proto, že je to módní nebo že bychom měli nějak extrémní vztah k věcem minulým. Prostě to tak vnímáme. Vše, co je děláno srdcem a poctivě, nese přidanou hodnotu. Pro toho, kdo vytváří, i pro toho, kdo konzumuje.
PŘÍBĚH MAJITELE
Někdy na jaře 2017 mi poprvé prošla hlavou idea vyrábět vlastní gin. Měl jsem za sebou asi dvouleté období, kdy jsem nebyl spokojen s tím, co dělám. Nedokázal jsem to dělat naplno, nedokázal jsem do toho dát srdce. Hledal jsem prostor pro vlastní realizaci. Sešlo se to s obdobím, kdy jsme prodávali dům, a já mohl počítat s nějakou korunou do rozjezdu.
Vzhledem ke své povaze, ale i k nepříjemným zkušenostem se spoluprací s předchozími partnery, jsem přemýšlel o něčem, kde bych nemusel být závislý na dalších lidech. Ze všech možných variant mi vycházelo, že to, co by mé potřeby splnilo, je vlastně řemeslo. Jenže když je člověku padesát, tak je složité začínat s něčím, pro co vlastně ani není vyučen.
V takovém rozpoložení jsem narazil na reportáž z nově otevírané destilérky na gin v Anglii. Okamžitě mě to jako milovníka ginu nastartovalo a asi tak tři měsíce trvalo hledání technologických, legislativních a ekonomických informací, abych věděl, zda má vůbec cenu se tomu věnovat a zda to má šanci na komerční zhodnocení – potřeboval jsem nejen zábavu, ale i práci.
Vše, co jsem musel nastudovat a vyzkoušet, možná popíšu jindy, ale zkrátka jsem si nedokázal představit to všechno, co mne čeká. Každopádně, nejhodnotnější z hlediska získávání zkušeností a vědomostí byly moje výlety do Anglie. V několika destilérkách jsem měl možnost sbírat základní zkušenosti a nasát důležité informace. Mimo to jsem tam vypálil i svůj úplně první gin!