Limited Art Edition 10 x 0,7 l
LIMITED ART EDITION - pouze 150ks. K prodeji máme č. 150!
V prodeji poslední edice č. 150/150 !!!
Limited Art Edition je unikátní projekt, který si klade za cíl propojovat výtvarné umění s autorským přístupem při výrobě ušlechtilých ovocných destilátů. Limitovanou Edici tvoří deset pro tuto edici vyrobených ovocných pálenek s autorskými díly umělců, kteří formovali naši výtvarnou scénu v období po roce 1989. Od každého druhu je vyrobeno 150 číslovaných lahví a jejich etiketa je ručně signována daným autorem. Zisk z této edice bude věnován na podporu výtvarného umění. Z každé prodané lahve bude částkou 300 Kč sponzorována některá z cen České akademie vizuálního umění za rok 2021, které budou udíleny na podzim tohoto roku.
Zúčastnění výtvarníci, jsou výrazné postavy kulturního života různého zaměření – od populárních, všeobecně známých osobností po autory respektované užším okruhem odborníků. Svá díla na lahvích destilátu presentují:
– Erika Bornová –
– Tomáš Císařovský –
– Jiří David –
– Jiří Kovanda –
– Petr Nikl –
– Michael Rittstein –
– Jiří Slíva –
– Antonín Střížek –
– Vlastimil Třešňák –
– Jiří Votruba –
Destiláty jsou v hranatých lahvích objemu 0,7 litrů, na boku lahve je na skle vytištěn text o příslušném výtvarníkovi a na protilehlé straně popsána idea projektu. Přední etiketa je oboustranná, takže zezadu ji lze pozorovat přes destilát, což vytváří zajímavý efekt. Šest druhů destilátů je tradičně čirých a čtyři zrály v dubových sudech a získávaly zlatavou barvu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Destiláty |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Objem: | 0,7l |
Obsah alkoholu: | 43-45% |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Palírnu Radlík jsme založili jako pěstitelskou pálenici v roce 1998 a od roku 2001 máme i koncesi na ovocný lihovar. Byla to však spíše hobby záležitost, neboť na mafiánském trhu přesyceném miliony litrů nezdaněného lihu jsme nechtěli působit.
Teprve po metanolové aféře se vytvořily podmínky pro solidní podnikání. Následně se nám podařilo přikoupit okolní zdevastované stavby a v roce 2018 jsme palírnu významně rozšířili a modernizovali. Tentokrát jsme do tradiční technologie zakomponovali i řadu vlastních inovací, které nám umožňují lépe autorsky ovlivňovat tvorbu produktu.
Na základě dvacetileté zkušenosti jsme navrhli originální destilační aparaturu, která nám plně umožňuje přizpůsobit se charakteru ovoce, vytvářet nejjemnější destiláty a přitom zachovat plnost ovocných vůní a chutí.
Nestačí množství čidel v aparatuře, ale po kapkách ochutnáváme a řídíme destilaci. Každá šarže je následně senzoricky laděna mistrem destilatérem.
Nové destilační zařízení bylo vyrobeno dle našeho originálního návrhu. Srdcem je dvoukotlová aparatura skládající se ze surovinového kotle o objemu 400 litrů a druhého, tj. rektifikačního kotle, na 200 litrů. Zvláštností je, že druhý kotel je opatřen rektifikační nástavbou o třech patrech, ve kterých při jejich uzavření dochází prakticky k opakovanému pálení. Pokud jsou tedy patra otevřená, je destilát pálen dvakrát, pokud všechna uzavřeme, pálíme 5krát. Zařízení umožňuje destilatérovi otevíráním pater měnit v průběhu pálení parametry destilace, a tak citlivě reagovat na charakter destilátu, který se v průběhu pálení mění. Vybrané frakce můžeme navíc upouštět do zásobníku, ze kterého je opět přečerpán do druhého kotle a opakovaně přepálit.
Další inovací je, že v druhém kotli je klasický plynový atmosférický hořák nahrazen infračerveným zářičem, který umožňuje citlivější regulaci ohřevu, a tak lepší oddělení frakcí.
Tento způsob umožňuje vytvořit destilát, který je podstatně jemnější, ale plně si zachovává maximum typického ovocného charakteru.
Druhým destilačním zařízením je menší aparatura, která umožňuje kompletní hlídání teplot páry, vody, destilátu, deflegmace, tlaku, bohatosti aroma a jejich přesné nastavení na LCD dotykové obrazovce, včetně zápisu historie destilace k další analýze. Toto aparatura je vybavena i aroma košem v parním dómu pro maceraci bylinek atd.
Toto zařízení používáme pro některé speciality a průtahové destiláty.