Jablkovice na dubu KUŽELOV - 50%
Limitka - vyrobeno pouhých 238 lahví.
Doporučujeme:
Námi doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 18 °C.
Není nejmenší důvod naše destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Destiláty |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Objem: | 0,5l |
Obsah alkoholu: | 50% |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Slivovice patří k folklóru Horňácka stejně jako hudba a zpěv. V kraji pod pohořím Bílých Karpat, plném kamenité půdy se švestkám dařilo a naši předci vždy těžili z darů těchto stromů. Tradice pálení zde má hluboké kořeny, je generačně předávána z otce na syna a my těžíme z bohatých zkušeností a zvyklostí. Jsme vychováni k lásce k našemu produktu, našemu tekutému zlatu, naší „živé vodě“.
V roce 2014, kdy jsme pod krásným Větrným mlýnem v Kuželově otevřeli restauraci a penzion vybudovaný v tradiční architektuře Horňácka, jsme se s přílivem hostů z různých koutů nejenom naší země začali potýkat s problémem, že jim nemůžeme nabídnout typický a vyhlášený produkt našeho kraje, to na co je u nás pyšný každý hospodář – vlastní ovocný destilát. Nepřipadalo nám správné nabízet produkty lihovarů, které nemají s naším tradičním výrobkem mnoho společného. Jediná cesta, která by legislativně splňovala požadavky, bylo založit vlastní ovocný lihovar.
V roce 2017 se nám naskytla možnost koupit v Kuželově, skoro již zapomenutou dvanáct let chátrající budovu pálenice po vyhlášené rodině palírníků Ševečků a uvnitř jsme nalezli krásnou původní měděnou palírnu jejíž počátky sahají do roku 1929. Neváhali jsme, budovu zakoupili a roku 2018 se pustili do kompletní rekonstrukce budovy a modernizace palírny , tak abychom se mohli pochlubit jak vlastním produktem, tak i nabídnout služby pěstitelského pálení pro malopěstitele v okolí.
Ovoce pochází převážně z našich sadů a sadů místních pěstitelů v CHKO Bílých Karpat a Moravského Slovácka. Pěstujeme tradiční odrůdy tohoto kraje pro zachování té správné chuti a vůně.
Ovoce ručně sbíráme té nejlepší kvality a kvas necháváme dostatečně prokvasit a dozrát do správného času.
Ani s výrobou nespěcháme. Postupným, několikanásobným přepalováním v měděných kotlích se zásadou – pomalu s pokorou a láskou tvoříme to co nás baví a co nás naučili naši otcové a dědé.
Vše je naše ruční výroba od sběru ovoce po nalepení etikety.
Specializujeme se na limitované ročníkové edice z plodů našeho krásného Slovácka , naší zahrady Moravy.
Stačí přivonět a ochutnat.
David Kozumplík